”Start from home” – terapie prin artă

”Start from home” – terapie prin artă

Îmi place mult să fiu de ajutor. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am început să scriu. Să îmi ajut prietenii să aleagă cadouri inspirate și să ofer puțină vizibilitate printre cunoscuții mei, unor oameni muncitori care și-au urmat visele și au construit afaceri (mai mari sau mai mici) de la zero.

Atunci când Elena mi-a propus să scriu despre inițiativa ”proaspăt scoasă din cuptor” de asociația WAHM – ”Start from home” – și mi-a spus când ar trebui să fie gata articolul, am avut câteva ezitări. Totuși, după câteva momente (de analiză intensă ), am decis că pentru un astfel de proiect, pot lăsa câteva zile în așteptare articolele pe care le am începute, pentru a promova această campanie.

”Start From Home” este un proiect marca Work At Home Moms prin care mamele din comunitate au creat kituri de lucru, pentru a invita mamele din segmentul vulnerabil să descopere noi meserii și meșteșuguri.

Foto: Work At Home Moms România

Finanțarea acestui proiect a venit din partea Start ONG (program lansat de Kaufland România), iar asociația Act For Tomorrow are grijă de implementarea acestuia. Proiectul își dorește atenuarea impactului social și economic resimțit de atât de familii, cât și de facerile mici, după această pandemie. De asemenea se urmărește scăderea presiunii emoționale produsă de izolare prin activități artistice practice. Un rol secundar al campaniei este și acela de promovare și împlinire a misiunii WAHM: stimularea activităților de tip Do It Yourself.

Acest segment vulnerabil imi e tare drag si tandru

Elena Gorun

Mămicile antreprenoare din comunitatea WAHM au fost cele care au creat cele 102 kituri, iar acestea cuprind o gamă variată de activități, începând cu realizat tablouri cu licheni sau bijuterii și până la împâslit, țesut, cusut creativ, brodat. Au fost create chiar și kituri de lumânări decorative sau de creat figurine din ipsos. . Pe 1 iulie au început prezentarea kiturilor, așa că urmăriți pagina Work at Home Moms România și pagina evenimentului ”Start From Home” (pe care o puteți găsi ușor aici).

*Kiturile vor fi distribuite în mod aleatoriu, persoanelor care vor trece de selecția finală

Proiectul ”Start from home” are ca scop principal eliminarea sentimentului de vulnerabilitate și izolare pe care îl resimt familiile care au fost afectate financiar de pandemie (părinții și-au pierdut locul de muncă ori au intrat în șomaj) și să îi susțină pentru a putea trece mai ușor peste această perioadă dificilă.

Acest proiect se adresează familiilor monoparentale, celor fără venituri, celor ce au venituri mici, celor care au mai mult de doi copii.

Dacă faceți parte din oricare dintre aceste categorii, vă puteți înscrie până pe 15 iulie prin completarea următorului formular:
https://wahm.ro/2020/06/start-from-home/

* Vor avea prioritate persoanele care se regăsesc în mai multe categorii vulnerabile.

Asociația WAHM ne invită pe toți să ne oferim ajutorul, sprijinind în mod real și concret familiile afectate de această situație economică și socială.

Asociația Work at Home Moms este cea care a inițiat acest proiect, contând pe sprijinul oferit de programul Start ONG.

Work At Home Moms este o asociație care își dorește să promoveze atât mamele antreprenor, cât și pe cele care își doresc să își transforme un hobby într-un vis devenit realitate – o mică afacere la care să lucreze part time, de acasă.

Programul Start ONG a fost lansat de Kaufland România și a fost pus în practică de cei de la Act For Tomorrow, fiind un instrument de finanțare comunitară a ONG-urilor mici sau la început de drum, a instituțiilor non-administrative și a grupurilor informare (sau de inițiativă). Are o valoare de 500.000 de euro. Are aplicabilitate în domenii diverse: mediu, educație, sănătate cultură și social.

Ar fi grozav ca acest eveniment să fie distribuit de către cât mai multe mame din comunitate (și chiar din afara ei), pentru a ajunge exact acolo unde trebuie.

Doar împreună putem reuși!

Mă bucur nespus că fac parte din această comunitate minunată, în care mămicile își împărtășesc pasiunile una alteia, oferă feedback și chiar ajutor acolo unde este necesar.

Leave a Reply