Mamele singure au super puteri – WAHM se implică din nou

Voi începe acest text cu o scurtă povestioară care cred eu că se potrivește perfect pentru a aduce sub lumină, sacrificiile pe care le face o mamă pentru copiii ei (nu îmi amintesc originea ei, așa că vă rog să nu fie cu supărare, dacă o știți și voi).

         O mamă destul de săracă, ce avea mulți copii, pentru o oarecare sărbătoare, a fost invitată împreună cu familia la masă. Pe masă a fost adus un pui rumenit bine, extrem de apetisant, iar gazda îndeamnă fiecare invitat în parte să spună ce parte a puiului își dorește. Unul dintre copii, cu gura până la urechi, rostește nevinovat:
         – Mamei să îi dai fundul, că ei ăsta îi place.

Familia ideală este formată din soț, soție, copil, (copii) și bunici. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca, din motive diverse,  viața în familie să nu fie numai lapte și miere. Indiferent dacă alegerea este personală (neînțelegeri, abuzuri, violență, ignoranță, adulter etc) sau e intervenție divină, mamele (uneori chiar tații) ajung să suplinească toate rolurile care acoperă nevoile familiei rămase. 
Fericirea, iubirea , încântarea, reușitele, toate le împart cu micuțul (micuții) lor, dar grijile, neajunsurile, greutățile, facturile neplătite la timp, le țin doar pentru ele și doar ele știu cum fac să supraviețuiască tuturor acestor momente critice. 

Există o vorbă celebră care spune că este necesar un sat să poți crește un copil, iar înainte fix așa era. Sfaturile se transmiteau prin viu grai, de la mame la fiice, de la bunici la nepoate, de la moașe la proaspete mămici. În prezent suntem atât de prinși în alergătura zilnică, încât nu mai avem timp să ne împărtășim nevoile celor din jur, așa că, de cele mai multe ori, stăm și suferim singure atunci când întâmpinăm o problemă sau o greutate.  

În WAHM poți cu ușurință să te simți ca în sânul unei familii, așa că la nivelul comunității s-a conturat o nouă idee, care să vină în sprijinul acestor femei. 

Uneori, când poate și mie mi-a fost mai greu, comunitatea a făcut un cerc atât de strâns în jurul meu, încât și dacă aș fi vrut să cad, nu aveam unde.
Elena Gorun
Președinte Asociația WAHM
Foto: Mamele singure au superputeri! - campanie WAHM

Mamele singure au super puteri” este noua campanie susținută de WAHM, prin care Asociația dorește să strângă fonduri pentru a arăta mamelor singure că, de fapt, nu sunt singure. Comunitatea este alături de ele și vrea să le ofere o mică bucurie. Cele douăzeci de mame cu superputeri vor primi un ”coș” cadou, care va conține produse și servicii achiziționate de la alte mame antreprenoare din comunitate, continuându-se astfel susținerea afacerilor locale. În fiecare coș se vor regăsi produse cosmetice, vouchere pentru accesorii și magazine online pentru copii, kituri DIY, cărți și multe alte surprize. 

De ce au mamele singure super puteri? Pentru că misiunea lor nu e doar să suplinească financiar și emoțional lipsa tatălui, ci să facă toate acestea în timp ce își păstrează sănătatea, zâmbetul, spiritul.
Elena Gorun
Președinte Asociația WAHM

Fac totul în casă, de la mâncare, spălat, curățenie, la schimbat becuri și meșterit orice e necesar; administrează fondurile familiei, precum un expert contabil; programează timpul astfel încât să obțină și timp de calitate cu copiii; își dorește să le arate copiilor că este puternică și că eșecul nu este o soluție; își învață copii că e important să ceri și mai ales să primești ajutor; ele trebuie să fie și mamă și tată pentru copiii lor, având grijă de ei și fizic și emoțional.
Acestea sunt doar câteva dintre super puterile mamelor singure.

O mamă cu super puteri
O mamă cu superputeri

Aura Ion Foundation este cea care a facilitat organizarea acestei strângeri de fonduri, iar mămicile din WAHM sunt cele care au grijă ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane care își doresc să ajute. 
Donațiile se pot face foarte ușor, doar accesând acest link.

Despre Comunitatea Work at Home Moms și campaniile pe care le susține, am mai scris (aici și aici) și voi scrie cu siguranță, în continuare.
Vă întrebați de ce? 
Fiindcă această comunitate, care deja depășește 30.000 de membri, ajută și susține atât mamele care au un hobby și caută să își rotunjească veniturile, cât și cele care deja și-au transformat visul (hobby-ul), în afacere, dar poate cel mai important, pentru că organizează și se implică în campanii cu impact social. Fiecare mamă, ajută cum poate, din micul (sau marele) ei atelier, donând timp, bani sau produse/servicii, pentru ca proiectele să își atingă scopurile. 

Poate că această campanie de strângere de fonduri mă sensibilizează atât de mult datorită faptului că provin dintr-o astfel de familie, în care tatăl era absent în cea mai mare parte a timpului, iar mama era cea care se dădea peste cap să avem unde sta, ce mânca, cu ce ne îmbrăca, să nu ne lipsească nimic esențial (deși lipsuri erau multe).
De când am devenit mamă și am început să citesc mai mult despre dezvoltare personală și emoțională, am descoperit multe sacrificii pe care mama le-a făcut de-a lungul timpului pentru noi (și pe care de multe ori încerca să le ascundă) și cum a făcut cum a știut ea mai bine, ca să ne fie bine. 
           – Mulțumim mult mamă! Te îmbrățișăm!

Și tu poți face diferența în viața unei mame singure. Te poți implica: 
     * oferind informațiile mai departe
     * invitând prieteni să doneze
     * distribuind evenimentul și scriind câteva cuvinte despre el
     * făcând o mică donație (găsești link-ul aici).

Leave a Reply