10 idei de cadou de la producători locali

10 idei de cadou de la producători locali

Cei ce mă cunosc știu că până de curând, eu nu scriam texte. 
Încă din școala generală, am auzit mereu (sesizam și eu, de altfel) că nu mă descurcam deloc bine la a face comentarii și compuneri. Mereu am fost o elevă mediocră la literatura română, cu toate că îmi plăcea mult să citesc. De unde să știu eu ce a gândit autorul când a făcut nu știu ce metaforă sau comparație. 

Totul s-a schimbat anul trecut când pe 1 decembrie, fără să plănuiesc în avans, fără să mă gândesc prea mult la asta, am scris un text în care spuneam că eu nu vreau să plec din România, de ce nu vreau să o fac și am anunțat că până pe 24 Decembrie voi promova în fiecare zi un prieten, o cunoștință, care are un mic proiect sau o afacere deja, pentru a-i inspira pe cunoscuții mei să ofere cadouri inspirate și să nu mai umple buzunarele marilor corporații (textul integral îl puteți găsi aici).

Toată lumea a fost plăcut surprinsă, fiindcă nimeni nu știa despre cine voi scrie în continuare.  
Feedback-ul a fost unul pozitiv, nu doar din partea producătorilor, ci și din partea prietenilor mei, așa că anul acesta m-am gândit să ofer o listă generoasă de cadouri ce pot fi oferite celor dragi, promovând astfel micii întreprinzători locali. 

Totuși, pentru a continua în aceeași manieră precum anul trecut,
prefer să vă spun experiența pe care am avut-o eu cu produsele și oamenii care le creează,
nu doar să îi rog să se descrie fiecare în câteva cuvinte. 

Trebuie să menționez că producătorii nu sunt ordonați decât după starea de spirit pe care am avut-o în momentul în care am scris, cu toții realizând lucruri minunate și că va exista o a doua parte cu siguranță (poate chiar și a treia). 
Înainte să pornesc la drum, e momentul să îi mulțumesc Ștefaniei pentru fotografia minunată ce deschide acest articol.

1. EduDrag – jucării și decorațiuni din lemn    
Cu Alina am discutat prima dată pe la începutul anului, când a acceptat să devină sponsor al campaniei DonatOm, iar prin februarie mi-a propus să împărțim standul la Cufărul cu Haine, organizat la FabLab. Bineînțeles că am acceptat, așa că pe la sfârșitul lui februarie mi-am petrecut o după-amiază cu o tipă frumoasă, veselă, foarte bine organizată și plină de idei bune. 
Odată cu declanșarea stării de urgență, am descoperit la ea o multitudine de blank-uri și crafturi cu ajutorul cărora am reușit să petrec timp de calitate cu Horia și cu Andrei. Ba mai mult, de nenumărate ori am impresionat oameni dragi cu cadouri gândite împreună cu ea. 
Colaborarea dintre noi cu siguranță va fi una pe termen lung. Mereu a fost acolo atunci când am avut nevoie. 
Îți mulțumesc Alina! 
Toate produsele de la EduDrag sunt durabile și de o calitate desăvârșită. 
Din punctul meu de vedere e ușor. Toate produsele de la EduDrag sunt durabile și de o calitate desăvârșită. La ei găsiți atât cadouri gata de oferit (să știți că le și împachetează foarte drăguț), cât și idei cu care să puteți crea voi cadoul perfect pentru un om special.
Comenzile se fac extrem de ușor, atât pe
pagina de facebook, instagram, cât și pe edudrag.ro

2. Prisaca Bârnova 
Prietenia cu Radu și Cătălina a debutat la festivalurile locale, unde mereu au făcut senzație cu mierea lor extrem de delicioasă, acadelele cu miere – o alternativă sănătoasă a celor din comerț și celebrul vin care m-a relaxat în multe seri cu fetele. Unii au mari cuvinte de laudă și pentru țuică, dar nu pot spune nimic, despre ceva ce nu am încercat. 
Eu vă mulțumesc pentru toate serile frumoase pe care le-am petrecut alături de voi, iar fetele sunt sigură că sunt de acord cu mine. 
La inițiativa soțului meu, de ceva timp, am început să luăm toți trei, în fiecare dimineață, o linguriță cu propolis, iar Radu, a fost întotdeauna prompt și ne-a livrat produsele acasă, de multe ori, chiar și în aceeași zi. 
Puteți oferi cu ușurință celor dragi, un cadou format din mai multe tipuri de miere sau un coș cu siropuri, propolis, mix-uri pentru întărirea imunității, polen, lumânări (combinațiile pot fi infinite, credeți-mă) sau chiar noul pachet de Crăciun pe care l-au pregătit împreună cu Teo’s Cafe, Gramma și Dulcia.
Ca să vă fie mai ușor să ajungeți la ei, vă las aici link-urile către pagina de facebook, instagram și prisacabarnova.ro.

3. Altfel by CȘO
Cu Oana am discutat despre o colaborare frumoasă, chiar în mijlocul pandemiei, iar din momentul în care am invitat-o la mine cu Maria, fetița ei, sa discutăm detalii despre cum să mergem mai departe, s-a legat o strânsă și frumoasă prietenie, atât între noi două, cât și între Horia și Maria, care întreabă unul de altul, în fiecare zi.
Oana croșetează minunății. A început cu păturicile cu praf de somn, fiindcă și-a dorit să-i facă un cadou special Mariei, la prima ei aniversare și a evoluat extrem de rapid și frumos, astfel încât acum croșetează și mai multe modele de topuri, costume de baie, dischete demachiante reutilizabile, bureți de baie, jucării Montessori pentru copii și decorațiuni. Eu mă bucur deja de un sutien (pe care s-a străduit destul de mult să-l facă după cerințele mele), un top cu spatele gol, în care mă simt mult mai tânără și dischete demachiante care, sincer vă spun, sunt absolut MI-NU-NA-TE. Pe lângă faptul că sunt reutilizabile, exfoliază delicat pielea și îmi oferă o senzație de prospețime după fiecare utilizare.
Pst… Acum are și o promoție de care merită să profitați: la două seturi de dischete cumpărate, al treilea are 50% reducere. 
Aici găsiți link direct către pagina de facebook și instagram.

4. Chitzibushara
Despre Tania am scris și anul trecut (povestea o puteți găsi aici), dar imaginația și stilul ei de lucru mă fac să simt că trebuie să vă povestesc din nou despre ea și minunățiile din piele pe care le creează. 
Tania este un om cald și calm, cu care mereu îți face plăcere să stai la povești. Este o femeie ce emană originalitate prin toți porii și din acest motiv mereu ieși în evidență atunci când porți ceva creat de ea. 
Produsele pe care le creează sunt durabile și cu un design deosebit. 
Eu am un rucsac creat de ea de vreo cinci ani și e atât de încăpător și confortabil încât a fost prima mea alegere în orice moment (a se citi l-am purtat zi de zi), până de curând. De ce până de curând? Fiindcă m-am îndrăgostit de un nou model, care conține și o borsetă incorporată, astfel încât, oricând ai chef, cu ușurință poți scăpa de greutatea nenecesară.
Nu îi place risipa, așa că folosește pielea care îi rămâne, în decoruri îndrăznețe și colorate, pe care eu personal, le ador. 
Nu, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, puteți să vă convingeți singuri intrând pe pagina de facebook, instagram sau pe taniagonzalez.ro și sigur sigur puteți găsi o surpriză de Crăciun, potrivită pentru un om drag.

5. Decorino Handmade
Am povestit anul trecut cum am cunoscut-o pe Raluca (găsiți povestea aici), dar fata aceasta s-a dezvoltat atât de frumos pe parcursul acestui an, încât trebuie să vă reamintesc de ea.
Raluca e o mămică frumoasă care, pentru a-și petrece cât mai mult timp cu simpaticul Sebi, fiul ei, a început să lucreze de acasă decorațiuni cu sârmă pentru camera copiilor. Pasiunea ei crescut mult din momentul în care a descoperit acest meșteșug. Modelele pe care le creează sunt tot mai diverse și neașteptate, iar trecerea la decorațiuni a fost una naturală. În prezent creează și decorațiuni pentru casă, pentru Crăciun, pentru mărțișor, pentru Paște, mărturii pentru botez, figurine și nu numai.
Sora mea chiar și-a surprins invitații de la botezul micuțului ei, când le-a oferit câte o fotografie cu M., pusă într-o ramă în formă de mașinuță, modelată din sârmă.
Raluca creează decorațiuni perfecte pentru a încânta orice copil (mai mare sau mai mic) de Crăciun și nu numai. O puteți găsi pe pagina de facebook și de instagram

6. Mansarda cu pisici
Mi-ar lua prea mult să vă povestesc cum am ajuns să o cunosc pe Olga, dar trebuie neapărat să vă spun ce idee năstrușnică a avut. 
E mama unui băiețel de 8 ani pe nume Horia și a găsit, cu ajutorul lui, inspirația să creeze perne și păpuși din materiale textile cu umplutură hipoalergenică, după desenele copiilor. Acestea ajung amintiri cu adevărat prețioase pentru cei mici.
Cine spune că pernele și păpușile trebuie să aibă forme perfecte și să fie neapărat realiste, cred că nu a văzut bucuria din ochii unui copil care își descoperă perna sau noua păpușă create exact după desenul lui. Parcă mi se face mie pielea de găină, numai când mă gândesc.
Horia încă nu a ajuns la vârsta la care să deseneze ceva care să poată fi personificat, dar va ajunge, cu siguranță și abia aștept să îi văd reacția la un astfel de cadou. 
Chiar vă invit să îi vizitați pagina de facebook sau de instagram să vă bucurați și voi ochii cu aceste minunate pernuțe inedite.
P.S. Nu sunt sigură, dar cred că încă aveți timp să îi scrieți și să îi creați micuțului vostru un cadou de neuitat în acest an, de Crăciun. 

7. Lumânări Parfumate FlairScent
Andra este o femeie care emană atât de multă căldură sufletească (ce coincidență, ea face lumânări) încât e practic imposibil să nu te îndrăgostești pe loc de ea și de tot ceea ce face.
Îmi amintesc de pasiunea cu care făcea și pregătea pentru livrare lumânările în primul ei atelier (în urmă cu aproape patru ani) și sincer vă spun, ori de câte ori merg în vizită o găsesc pregătind colete cu același entuziasm și energie bună, gândindu-se că persoana care îl va primi va aprecia, nu doar lumânarea parfumată preferată, ci și decorul pregătit. 
Turnarea lumânărilor, a decorurilor pentru fotografii și vânătoarea de vase unicat, o relaxează și nu le consideră o muncă,  în schimb toată partea de administrație ce implică semnături și umblat cu acte pe la birouri, o obosesc. Cu toate acestea, Andra a muncit mult și și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes, care crește văzând cu ochii. 
Oferind celor dragi o lumânare parfumată de la FlairScent mergi la sigur, acestea fiind un cadou perfect pentru orice ocazie, nu doar de Crăciun. 
Andra cea boemă, cu minunatele ei povestiri și lumânări pot fi urmărite atât pe pagina de facebook, instagram, cât și pe flairscent.ro și, sincer vă spun, abia aștept să descopăr ce minunății vor ieși din noul atelier. 

8. I am desire
Andra este o femeie curajoasă, care după ce a devenit mama a doi copii frumoși, s-a gândit că   e momentul potrivit pentru o schimbare. Ea e îndrăgostită de cosmeticele naturale, iar când a descoperit uleiurile esențiale Doterra a știut că și-a găsit calea – produse cosmetice 100% naturale, cu uleiuri esențiale, adaptate după nevoi și plăceri; pe scurt „I am desire”.
Primul produs pe care l-am încercat de la ea, l-am câștigat. (Am participat la un fel de concurs, s-a produs o încurcătură și urma să rămân fără premiu, iar Andra a oferit ca alternativă un produs de-al ei.)
Mi-a luat mult până m-am decis ce să aleg, (nu e ca și cum până acum am folosit prea multe tipuri de cosmetice), dar m-am oprit la un gomaj cu aromă grape-fruit, care a fost dragoste la prima folosire. Nu vă puteți imagina cum îmi simțeam pielea după ce îl foloseam. Știam că acesta nu va fi singurul produs pe care îl voi încerca, așa că atunci când mi-am dorit o cremă BB (o cremă colorată cu pigmenți naturali), i-am scris și m-a ajutat în timp record. Ba chiar mi-a oferit și o mostră dintr-o cremă pentru față. Despre BB ce să vă spun. Mor după ea. Textura potrivită, culoare temperată, e exact cum trebuie.
Sunt sigură că toți cei ce vor primi cadou un produs de la 
I am desire”, vă vor fi profund recunoscători și se vor îndrăgosti de ele, iremediabil.
Las aici link-uri către pagina de facebook și instagram, ca să le puteți găsi ușor.

9. Flover Atelier
Înainte de prima ediție Afterhills, Otilia și-a dorit o împletitură care să o aducă în atmosfera de festival. Joi seara, înainte de eveniment, m-a vizitat. Timpul petrecut împreună ne-a permis să ne cunoaștem puțin. Mi-a plăcut mult naturalețea cu care vorbea și felul ei de a fi, extrem de delicat. 
Odată cu ea am descoperit și Flover – un atelier creat de Otilia și Costin din dragoste pentru natură. Ei pregătesc decoruri incredibile pentru evenimente, unde împletesc într-un fel incredibil și original florile naturale și texturi de lemn, creând decoruri desprinse din povești. Otilia pregătește cu o mare atenție la detalii și invitații pentru nuntă, designuri pentru cărți de vizită, carduri de mulțumire pentru comenzi și felicitări gata pregătite pentru a fi oferite celor dragi. 
Când am văzut ce colecție gingașă de felicitări a lansat pentru Crăciun, am zis că e momentul să le ofer și eu celor dragi o felicitare alături de cadourile de Crăciun. 
Chiar mă uitam la ceea ce lucrează, atunci când am decis că a venit momentul să-mi fac cărți de vizită, așa că i-am scris imediat. Ea mi-a trimis primul model super rapid și exact pe gustul meu. Încă sunt îndrăgostită de ele, iar eu o recomand cu căldură tuturor celor care mă întreabă cine a creat design-ul.
Îți mulțumesc Otilia, întotdeauna este o plăcere să colaborez cu tine. 
Dacă vreți să descoperiți ce minunății ies de la ei din atelier las aici pagina lor de facebook, instagram și flover.ro.

10. Tablouri cu Amintiri
Stela este o femeie remarcabilă. Am cunoscut-o în urmă cu aproximativ un an, la o întâlnire a comunității WAHM din Iași și imediat ce i-am văzut lucrările, m-am îndrăgostit. Sincer să vă spun, eu nu pot să spun că sunt topită după licheni, dar tablourile create de Stela sunt absolut uimitoare.
Totul a început cu un cadou pe care i l-a dăruit soțului, de ziua lui. I-a plăcut cum s-a simțit în acele momente de creație, așa că a continuat să creeze tablouri și le-a oferit prietenilor. De acolo la comenzi a fost doar un pas și tablourile cu amintiri au ajuns să înfrumusețeze nenumărate case. De la tablouri creative la design interior nu a fost decât un pas mic pe care Stela l-a făcut fără probleme. 
Viziunea ei este cu adevărat deosebită, așa că urmăresc cu o adevărată plăcere să văd ce creează Stela și vă invit să o faceți și voi pe pagina de facebook și instagram.

Leave a Reply