Bijuterii care să-ți amintească de perioada magică a bebelușului tău – Aniami’s

Bijuterii care să-ți amintească de perioada magică a bebelușului tău – Aniami’s

Alăptarea este un proces natural, impresionant, atât de magic și atât de hrănitor. Și cu toate acestea, uneori este atât de grea. Probleme de atașare, ragade, febra laptelui, canal blocat, mastită, greva suptului? Fiecare dintre noi a experimentat, cel puțin, unul dintre aceste neajunsuri. Asta, totuși, nu împiedică majoritatea femeilor își amintesc cu multă nostalgie de această perioadă. Conexiunea care se creează între mamă și puiul ei, faptul că laptele este tot timpul la îndemână și, bineînțeles, faptul că este complet gratuit.

Alăptarea lui Horia a început după mai bine de 24 de ore de la naștere, din motive care nu au ținut de mine, dar, din momentul în care l-am primit în brațe și s-a atașat la sân, totul s-a petrecut instinctiv. Aventura aceasta a durat pentru noi 3 ani și jumătate și a fost cu de toate. Am simțit cum îmi plesnește pieptul de fericire, ceva incredibil, ca să îl citez pe soțul meu, dar, uneori, am simțit și frustrare, durere, oboseală și neputință. Cred că am încheiat această etapă din viața noastră într-o manieră plăcută, așa încât „zânii”, modul delicios în care îi numește Horia, nu sunt un subiect tabu între noi. Discutăm despre ei, îi vede când mă schimb, încă doarme uneori cu mâna pe ei, le mai dă pupici și asta îmi aduce multă satisfacție, fiindcă știu că a înțeles nevoia mea de detașare și că într-o relație e important să fie ambii fericiți.
Deși perioada de alăptare a lui Horia s-a încheiat, am descoperit, mai mult sau mai puțin întâmplător, o manieră să port mereu cu mine o părticică din acea perioadă minunată. Un inel cu lapte matern de la Aniami’s – Bijuterii din amintiri. 


Foto: Stefania Gache

Cu Camelia, cea care a dus conceptul de bijuterii cu lapte matern la următorul nivel, în România, m-am conectat la o sesiune de networking online, pe WAHM (despre care am mai scris aici și aici), chiar în starea de urgență, iar interacțiunea dintre noi a decurs extrem de natural, chiar dacă nu ne-am întâlnit în persoană, niciodată (încă). A fost destul de dificil să adun laptele, fiindcă aveam mereu alături o mică sugativă. A urmat perioada de procesare care a culminat cu un superb inel în formă de soare, care a sosit la mine, chiar înainte de Crăciun (A fost un cadou perfect. Îți mulțumesc din nou, Camelia!). În ianuarie a urmat o ședință foto realizată de talentata Ștefania, care a reușit să surprindă perfect toate emoțiile ce cu din această bijuterie (toate fotografiile din articol sunt realizate de ea). De atunci și până acum s-au schimbat extrem de multe lucruri în viața mea, dar un lucru e sigur, m-am bucurat cât am putut eu de inel. A fost necesar să procesez toate schimbările ce s-au petrecut în viața mea: Horia a început grădinița, terminarea perioadei de alăptare, noua sarcină. După ce m-am împăcat cu toate aceste schimbări,  am reînceput să scriu, gândindu-mă cât îmi doresc să vă împărtășesc și vouă această deosebită poveste, exact așa cum am simțit-o eu. O mare surpriză am avut când am realizat că am terminat de scris articolul, chiar de ziua ei. Se pare că timpul le așază pe toate. 
La mulți ani Camelia!

Cameliei i-a venit ideea să creeze astfel de bijuterii în decembrie 2018, când s-a întors cu fetița de la maternitate și a început să își alăpteze micuța și băiețelul, în tandem. Numele Aniami a apărut tot datorită celor doi copii ai ei –  Ania și Mihai. Inițial a creat bijuterii pentru ea și pentru prietenele ei, dar, cum lucrurile bune sunt mereu lăudate, au apărut imediat comenzi, care au făcut-o să realizeze că are nevoie de un atelier. 

Am vrut să comemorez această frumoasă, dar deloc ușoară, poveste a alăptării.

Camelia
Creator Aniami’s


Foto: Stefania Gache

Pe lângă lapte matern, bijuteriile mai pot conține și șuvițe de păr, o bucățică din cordonul ombilical, flori de la evenimente importante (botez, prima băiță, nuntă) sau țesături (trusou botez, rochie de mireasă).
Pentru orice bijuterie, laptele matern trebuie să treacă printr-un proces complex, de conservare și solidificare, după care este fixat cu rășină. Când aceasta este complet uscată, trebuie să fie frumos finisată și șlefuită. Perioada de execuție a bijuteriilor cu lapte matern variază între 12 și 16 săptămâni, iar a bijuteriilor care conțin materiale mai ușor de procesat, între 4 și 8 săptămâni. Această perioadă este stabilită în funcție de complexitatea și numărul comenzilor în lucru. 

Pentru orice bijuterie sunt necesari cel puțin 5 ml de lapte matern (mai multe detalii poți găsi aici).  Fiecare bijuterie este unică, fiindcă fiecare mamă este unică, așadar, culoarea laptelui poate fi de la alb strălucitor, la galben.

Majoritatea bijuteriilor sunt create pentru mame, dar, Camelia a creat câteva și pentru tătici sau alți membri ai familiei. 
Pentru ea, cea mai grea comandă a fost un cub, personalizat diferit pe toate cele șase fețe. Această comandă a scos-o complet din zona de confort, dar, din fericire, de aici a învățat că este bine și să spui nu, câteodată. 

Cei mai mari susținători sunt copiii, împreună cu soțul și soacra sa, care stă cu cei mici, pentru ca ea să se poată concentra pe creșterea micii ei afaceri. Tot la categoria susținători intră prietenele ei, dar și fiecare recenzie și fiecare clientă încântată, care se „laudă” cu noua lor bijuterie deosebită. 

Dacă aș fi din nou la început, aș fi mai blândă și mai îngăduitoare cu mine.

Camelia
Creator Aniami’s

Foto: Stefania Gache
Foto: Stefania Gache
Foto: Stefania Gache
IMG_5102

Previous
Next

Camelia este o femeie tânără, de doar 32 de ani, frumoasă, foarte bine organizată și determinată să reușească.
E fiica unui pictor, soția unui sculptor și, înainte să fie antreprenor, era economist. Venirea pe lume a micilor ei comori a făcut-o să își întoarcă viața la 180 de grade și să apuce și ea spre o carieră artistică. Ziua i se înseninează dacă vede oamenii din jurul ei zâmbind. Chicotelile copiilor, atunci când se joacă cu toții împreună și recunoștința mamelor atunci când primesc bijuteria mult așteptată, sunt momentele cele mai așteptate ale zilei. 
Îi tratează pe ceilalți, exact așa cum își dorește să fie tratată, investește în ea și în dezvoltarea ei, încearcă să învețe din greșeli, și le acceptă ca parte din dezvoltarea ei,  pentru a fi cea mai bună din domeniul ei și încearcă să își depășească temerile.

Odată ce am devenit maestre la atașare, la alăptarea prin somn sau în public, cred că merităm o medalie. Nu cred că există nimeni care să ne ofere așa ceva, dar Aniami’s – Bijuterii din Amintiri este acolo să ne ajute să ne oferim noi înșine această „onoare”.

Acum urmează o nouă etapă în viața mea, în care mă voi conecta și cu o mică prințesă. Trimit deja dorințe în univers ca totul să decurgă, cel puțin la fel de magic ca și prima dată și, cu siguranță, o nouă bijuterie va ajunge în colecția mea. 

Dacă vreți să admirați ce alte minunății mai creează Camelia și, de ce nu, să plasați o comandă, nu ezitați să o vizitați pe aniamis.ro, pe pagina de facebook, pe instagram și pe tiktok.

Leave a Reply